Lielākā daļa to dara katru dienu: kādi ieradumi kaitē jūsu sirdij un asinsvadiem

Sirds un asinsvadu slimības lielākoties ir nepareiza dzīvesveida rezultāts. Tāpēc, lai saglabātu savu sirdi, par savu veselību jārūpējas katru dienu.

Bet ir daži ieradumi, kas būtiski kaitē mūsu sirdij.

Tabakas izstrādājumi un smēķēšanas e-ierīces

Jums jāatceras, ka nav tādas lietas kā droša smēķēšana, un pat dažas cigaretes laiku pa laikam joprojām ir kaitīgas sirdij un asinsvadiem. No šāda kaitīga ieraduma ir jāatbrīvojas pēc iespējas ātrāk.

Alkohola lietošana

Alkohols paaugstina asinsspiedienu un palielina insulta risku. Pat 1 pudele alus var būt kaitīga, jo nav drošas alkohola devas.

Alkohola lietošana palielina sirdslēkmes, insulta, arteriālās hipertensijas, sirds ritma traucējumu risku.

Zema fiziskā aktivitāte

Ja maz kustaties, pavājinās sirds kontrakciju spēks un samazinās asinsvadu tonuss. Sēdošs dzīvesveids bieži noved arī pie aptaukošanās – papildu slodzes sirdij un asinsvadiem.

Vismaz 30 minūtes dienā vidēji intensīvas vai intensīvas aerobās fiziskās aktivitātes ir viens no labākajiem veidiem, kā saglabāt veselu sirdi.

Nesabalansēts uzturs

Nesabalansēts uzturs ir galvenais sirds un asinsvadu slimību riska faktors.

Pārtika ar augstu sāls un cukura saturu, transtauki, nepietiekams augļu un dārzeņu patēriņš, kā arī liekais svars – tas viss veicina sirds un asinsvadu slimību – hipertensijas, koronārās sirds slimības, infarkta un insulta – attīstību.

Katru dienu patērējiet 400 g augļu un dārzeņu un ne vairāk kā 1 tējkaroti sāls, kā arī ievērojiet olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu līdzsvaru.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment